torstai 8. marraskuuta 2012

Lontoo 5-6.11.2012

Heipsan!

Tässä nyt sitten luvassa kertomuksia kuvien kera Lontoosta. Lisää kuvia voi käydä katsomassa Vaatekaapin puolelta.

Lähdettiin maanantai aamuna bussilla 5.30 kohti Lontoota ja Victoria Stationia. Matka kesti n. viisi ja puoli tuntia ja ainakin allekirjoittanut nukkui suurimman osan ajasta. Sen verran olin hereillä, että näin auringonnousun, mutta nukahdin kyllä pian uudestaan.

Victoria Stationille päästyämme, yritimme ostaa Oystercard-lipun, mutta meille ei myyty kyseistä lippua, koska viivyimme vain kaksi päivää. Jouduimme siis ostamaan sekä maanantaina, että tiistaina päiväliput. Kahden päivän liput kustansivat yhteensä £14, 70. Tiistaina ostin halvemman lipun, sillä liikuin vain keskustan alueella.

Underground tai "The Tube", oli hämmentävän selkeä. Kaikkien kauhukertomusten perusteella ajattelin sen olevan hirveän epäselvä ja supervaikea käsittää, mutta eihän se ollutkaan. Piti vain pitää huolta, että hyppäsi oikeaan suuntaan menevään junaan. En eksynyt kertaakaan :D

Liput saatuamme suuntasimme ensiksi Hyde Parkiin, sillä aurinko paistoi ihanasti aamupäivästä. Tässäpä siis kuvia Hyde Parkista:


Siellä oli myös lutuja oravia, jotka söi kädestä 


Jousenetkin tulivat ihan viereen ja söivät kädestä 


Seuraavalla kerralla, aion kyllä ratsastaa täällä 


Hyde Parkista matka jatkui kävellen kohti Buckinghamin palatsia. Matkalla alitimme tien tunnelia pitkin, jossa oli kuvia kuuluisista ihmisistä ja paikoista mm. Hyde Parkista 1800-1900-luvuilta.  Buckingham Palace. Huomatkaa lippu eli kuningatar oli kotosalla 


Palatsia vastapäät oli suihkulähde-rakennelma

Palatsilta matka jatkui kävellen kohti Big Beniä.  Lähistöllä sijaitsee myös Westminster Abbey. Ei jaksettu jonottaa sisälle, joten tässä teille ulkokuva. Tässä kohtaa olette varmaan päätelleet, että maanantai kului mukavasti nähtävyyksiä ihailemassa Illan pimetessä otimme suunan kohti London Bridgeä. Oli aikas hieno näky tummaa taivasta vasten. Sillalta näkyi myös hienoja ilotulituksia Guy Fawkesin päivän kunniaksi. 


 Meidän hotelli sijaitsi alueella niemeltä Swiss Cottage ja hotellin nimi oli Palmer's Lodge. Yksi yö maksoi 15 € sisältäen aamupalan ja ilmaisen internetin! Hotellihuoneet oli erikokoisia Dormitorioita eli samassa huoneessa nukkui useampi tyyppi. Suihkut ja vessat oli käytävien varrella. Tuli vähän Potter-fiilis, kun jokaiseen kerrokseen pääsi vain tietyllä kulkukortilla ja huoneisiinkin pääsi tietysti vain omalla avaimella. Meidän "tupa" oli huone nr. 205 :D Plus, että käytävillä oli koristeena haarniskoja. Harmi ettei minulla ole tarjota kuvia, sillä kun pääsimme huoneeseen kaaduin sänkyyni ja nukuin hyvät yöunet. 

Tiistaina Antilla oli liput tennis-otteluun, joten minä suuntasin kohti Oxford Streetiä. Kuvia sieltä ja tiistailta ylipäätään  löytyy Vaatekaapin puolelta

2 kommenttia:

 1. Ei voi kuin kademielellä olla ja katsoa kuviasi. Varmasti mahtava reissu Lontoossa sinulla. Ja taas on paljon uusia mukavia muistoja elämääsi.
  Kaikkea ihanaa uudelle viikolle toivottaa Ritva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Lontoo oli aikas hieno kaupunki, iso ja täynnä ihmisiä. Aion kyllä palata vielä uudestaan, sekä Lontooseen, että Manchesteriin :)

   Poista